Hoe de rode draad in mijn coaching werd geboren.

Je leest de leus regelmatig, Word wie je bent of word de beste versie van jezelf! Alsof er iets niet goed is aan wie je nu bent. Maar weet je, je bent al wie je bent en je bent precies goed zoals je moet zijn. Want alles is er al, alleen soms zien we het niet.

BEPERKENDE GEDACHTEN EN OVERLEVINGSSTRATEGIEËN

Tijdens ons leven maken we allerlei dingen mee, vooral de gebeurtenissen tijdens onze kindertijd maken veel impact in wie en hoe we zijn.  Er ontstaan overlevingsstrategieën, overtuigingen, beperkende gedachten over jezelf. Veel herkenbare/ collectieve gedachten en overtuigingen zijn dat je jezelf niet goed genoeg vindt, je altijd je best moet doen, hard moet werken, aardig moet zijn om erbij te horen, altijd voor anderen klaar moet staan.

Bij veel van ons overheerst de angst voor afwijzing, de angst niet goed genoeg te zijn, er niet bij te horen, (ver)beoordeelt te worden. Dus je past je aan, verstopt jezelf of gaat pleasen om anderen het naar hun zin te maken. Stukje bij beetje raak je verwijdert van jezelf, speel je een rol, ga je van leven naar overleven.

Onder dat overleven, die angsten en achter al die overtuigingen en gedachten ligt je Essentie. Je ware zelf. Maar hoe kom je daar nu bij? En misschien nog belangrijker, hoe blijf je daarbij?

OOK VOOR MIJ WAS DIT EEN ZOEKTOCHT

Een zoektocht met vallen en opstaan. Als kind was ik gefascineerd door alles wat met het oude Egypte te maken had, vond ik alles wat met hekserij, Indianen, Sjamanisme, Priesteressen en magie te maken had ontzettend interessant. Ik zag, voelde en wist ook dingen die anderen niet zagen en voelden. Daardoor voelde ik mij vaak “anders”. Ik dacht vaak dat anderen mij raar vonden. Dus ik praatte er niet over en hield het voor mezelf. Ik paste mij aan om erbij te kunnen horen, want dat is wat je wilt als kind, als mens. Normaal zijn en erbij horen.

Op mijn 18de besloot ik dat ik ooit een eigen praktijk wilde hebben, wat wist ik nog niet precies, maar dat had ik toen al in mijn hoofd. Maar eerst wilde ik bij de politie werken, iets betekenen voor de maatschappij en levenservaring op doen. Uiteindelijk was ik 20 toen ik startte met de politieopleiding en op mezelf ging wonen. De focus ging naar de opleiding, al begon mijn interesse naar spiritualiteit weer te groeien. Ik deed een reiki- cursus, een cursus over de 8 universele levenswetten, las van alles over spiritualiteit, chakra’s, hekserij, energiewerk en volgde hier ook verschillende opleidingen en cursussen voor. Maar echt delen kon ik het niet, al helemaal niet in de politiewereld.

JEZELF LATEN ZIEN

Tijdens de coachopleidingen die ik later heb gedaan, gingen we ook aan de slag met een jaarthema, je persoonlijke ontwikkelingsplan. Bij mij kwam beide keren “Mezelf laten zien”, naar boven. Ik dacht lang dat het iets moeilijks was, een soort wiskundige formule die gekraakt moest worden. De vraag “hoe dan?”, spookte regelmatig door mijn hoofd.

JEZELF OMRINGEN MET GELIJKGESTEMDEN

En wat zo fijn was aan al deze opleidingen, cursussen en workshops is dat ik steeds meer met gelijkgestemden in aanraking kwam en er een groot aantal hele fijne en liefdevolle vriendschappen aan over heb gehouden! Het is zo belangrijk om je te omringen met gelijkgestemden, dat is zo waardevol, geeft je energie en het belangrijkste, je kan volledig jezelf zijn! In augustus 2018 startte ik dan ook mijn eigen praktijk, toen nog naast mijn werk bij de politie.

EIND 2018 BESLOOT IK NA 17 JAAR DE POLITIE TE VERLATEN

En aan de slag te gaan als ambulant hulpverlener/ gezinscoach bij een kleine organisatie in Spijkenisse en daarnaast mijn praktijk verder uit te bouwen. En weet je wat er gebeurde? Ik ging de eerste maanden volledig op in het aanpassen en aanmeten van mijn nieuwe rol als ambulant hulpverlener. Dat kostte zoveel energie dat de werkzaamheden in mijn praktijk op een laag pitje kwamen te staan.

DE GEWELDIGE ENERGIE VAN GLASTONBURY

Tot ik in juni 2019 voor de eerste keer in Glastonbury kwam. Die week was zo bijzonder en voelde echt als thuiskomen. Ondanks dat ik er nog nooit geweest was, voelde ik diep van binnen de connectie met die plek en wist ik dat ik daar lang, lang geleden al eerder was geweest. Ik dompelde mezelf volledig in de energie van de Godin, kreeg mooie en rake boodschappen van de priesteressen, had fijne en diepzinnige gesprekken met mijn reismaatjes en voelde weer wat puzzelstukjes op de juiste plaats vallen.

DEZE REIS WAS ZO BIJZONDER EN HEEFT ZOVEEL IN MEZELF (HER)OPEND

21 juni vierden wij Midzomer en waren de hele ochtend bij Challice Well. Zo mooi om te zien hoe iedereen daar lekker zichzelf is, de een volledig gekleed in heksenkleding, de ander zichzelf versierd met bloemenkrans en glitters en ook mensen die er in hun alledaagse outfit bij liepen. Er kwamen mensen om te mediteren, sommigen alleen om door de mooie tuinen te lopen, er waren gezinnen met kinderen, groepen vrouwen, een enkeling alleen, echt een hele verscheidenheid aan mensen.

Alles was prima, niemand keek raar naar een ander. Wilde je lekker chillen in het gras, dan deed je dat. Wilde je dansen, dan deed je dat. Wilde je de energie van een boom voelen, dan deed je dat. Terwijl ik daar zat en om mij heen keek genoot ik zo van al die mensen en bedacht mij hoe mooi het is dat iedereen daar zo zichzelf kan zijn en hoe mooi het zou zijn als iedereen overal en altijd zichzelf kan zijn. En daar kreeg ik de inspiratie voor de rode draad in mijn coaching, Zijn wie je bent! Want als je kunt Zijn wie je werkelijk bent, laat je jezelf ook zien in wie en wat je bent.

HET WERD TIJD OM MEZELF WEER VOLLEDIG TE OMARMEN

Te connecten met mijn essentie en van daaruit te doen wat ik het liefste doe. Al mijn ervaring, kennis en kunde vanuit de politie, als ambulant hulpverlener, (coach)opleidingen, hekserij, sjamanisme, energiewerk, mijn connectie met Avalon en de Godin, mijn intuïtie en helende capaciteiten te bundelen en dat verder uit te dragen. Maar hoe breng ik dat naar buiten en moet ik dat wel naar buiten brengen? Wat vinden anderen daarvan? In een beperkte vriendenkring praatte ik wel over mijn plannen, maar echt naar buiten brengen, dat durfde ik toch nog niet.

TOEN VIEL ALLES SAMEN

Tijdens mijn bezoek aan Glastonbury in oktober 2019. Het was een week van bijzondere gebeurtenissen waar ik nog steeds moeilijk woorden aan kan geven, een week van inzichten, heling, herkenning, verdiepende en liefdevolle vriendschappen en inspiratie. Drie uur voordat ik in het vliegtuig naar huis stapte kreeg ik nog een blessing van een van de priesteressen met de woorden: “The love, light and energy of Avalon is all in you, you are so powerfull and you know what you have to do, now go home and do the work”.

AND SO MOTE IT BE

Want hoe kan ik anderen inspireren volledig zichzelf te zijn, als ik dat zelf niet helemaal ben? Dus het werd tijd om mezelf te laten zien, te zijn wie ik werkelijk ben en te doen wat ik het liefste doe. Tijd om mijn licht te verspreiden als coach, opsteller, heks, healer, geïnspireerd door het sjamanisme, kwantumfysica, de natuur, Lady of Avalon en de Godin. Maar vooral als Yvonne, die met YanaRa Inspirations een verschil wil maken door mensen bewust te maken van wie zij werkelijk zijn, van hun eigen kracht, unieke talenten en kwaliteiten, vanuit verbinding met hun essentie.

DUS NAM IK BEGIN DIT JAAR ONTSLAG

En besloot volledig voor mijn eigen praktijk te gaan. Ik wil het complete plaatje bieden door mensen te begeleiden bij persoonlijke en spirituele groei, op hun pad naar bewustwording en transformatie. Het is ook niet alleen een kwestie van willen, maar iets wat ik moet doen, iets wat van diep van binnen komt, meer een roeping, een missie.

Het is mijn missie mensen weer te laten stralen vanuit hun eigen unieke Zelf, zodat zij kunt leven vanuit hun volledig potentieel! In balans met hoofd, hart en ziel. Want een ieder kleurt de wereld met zijn eigen licht.

Mooi, lief mens, wees jezelf en laat jezelf zien. Je bent prachtig en precies goed zoals je bent!

Ben je ook op zoek naar wie je werkelijk bent? Wees vooral lief voor jezelf, gun jezelf de tijd, ga op zoek naar gelijkgestemden, zoek naar dat wat je inspireert, ga de natuur in en vertrouw dat alles op het juiste moment op zijn plaats valt.